Novinář v popkultuře: Megamysl

Animovaná pohádka z roku představuje nejen boj dobra proti zlu, ukazuje i práci novináře. Postavou televizní redaktorky ve filmu představuje  Roxanne Ritchie. Svérázná a odhodlaná hrdinka odhaluje nekalé úmysly padoucha.

Film vypráví o zlém padouchovi Megamyslovi. Od dětství nebyl nikde oblíbený a své problémy si z mladého věku táhne do dospělosti. Megamysl má za hlavní cíl zneškodnit superhrdinu, se kterým vede celoživotní boj, Metromana. Ten je naprostým opakem Megamysla. Všichni ho milují, je po něm pojmenováno město a na jeho počest vybudováno i muzeum. Avšak všechno se jednoho dne navždy změní. Právě při slavnostním otevření muzea se Megamysl konečně Metromana zbaví a obsadí tak celé město.

Všechny souboje mezi Megamyslem a superhrdinou pečlivě sleduje Roxanne Ritchie. Roxanne je televizní redaktorka, natáčí s kamarádem reportáže pro televizní stanici. Spolu vždy dokumentují důležité události, které se v Metroman City dějí a snaží se přijít na kloub činům, které Megamysl páchá.

Redaktorka je padouchem častokrát i unesena, což vede k tomu, že se ho už dávno přestala bát. Naopak o něm neváhá zjišťovat informace, aniž by měla strach. Roxanne stojí na straně Metromana. Když superhrdina zmizí, je stejně jako všichni občané města zdrcena. Dá se proto na dráhu investigace a hledá informace o celé kauze jeho zmizení.

K výkonu své práce využívá vlastnosti, které jsou pro práci investigativní novinářky nezbytné. Mezi ně patří odhodlanost. Roxanne si jde za svým a žádné překážky ji ve vyšetřování případu nezastaví. Je všímavá a velmi chytrá, nic ji neujde a na všechno nalézá odpověď.  Obyvatelům přináší fakta a ověřené informace, zároveň je nabádá k tomu, aby neztráceli naději. Tyto vlastnosti ji nakonec dovedou k úspěšnému rozřešení případu.

Přidat komentář